Slideshow image
Previous Next
Απολύμανση

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ (μικροβιοκτονία)


Απολύμανση  (μικροβιοκτονία) είναι η διαδικασία με την οποία, με χημικά ή μηχανικά μέσα, καταστρέφουμε παθογόνους και μη μικροοργανισμούς που βρίσκονται στην επιφάνεια. Ορισμένοι μικροοργανισμοί είναι ευκολότερο να εξουδετερωθούν, αν και ο τρόπος δράσης αλλάζει στα διάφορα απολυμαντικά. Γενικά, τα βακτήρια και κάποιοι ιοί είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν, ενώ μύκητες, σπόροι βακτηρίων και άλλοι ιοί είναι πιο δύσκολο.  

Καθαρισμός - Απολύμανση - Αποστείρωση, οι διαφορές:

  • Καθαρισμός: απομάκρυνση βρoμιάς (υπολειμμάτων τροφών, λιπών, ξένων σωμάτων, σκόνης κ.λπ.). Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα της υγιεινής καθαριότητας.
  • Απολύμανση: μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών (ζωντανά κύτταρα). Η απολύμανση αφορά κυρίως στο οικιακό περιβάλλον και είναι απαραίτητη για υγιεινή καθαριότητα και για πρόληψη μετάδοσης μικροβίων.
  • Αποστείρωση: θανάτωση όλων των μικροοργανισμών (ζωντανά κύτταρα και σπόροι). Η αποστείρωση είναι απαραίτητη κυρίως σε νοσοκομειακούς χώρους, χώρους παραγωγής κ.λπ.

Η εταιρεία μας εκτελεί εργασίες απολύμανσης με εξειδικευμένο προσωπικό - Επόπτες Δημοσίας Υγείας - χρησιμοποιώντας  απολυμαντικά χωρίς φορμαλδεΰδη για τον καθαρισμό και την απολύμανση παντός τύπου  επιφανειών, ιδίως σε χώρους υψηλού κινδύνου. Το απολυμαντικό επιφανειών  έχει τις εξής ιδιότητες : βακτηριοκτόνο, κατά των ζυμομυκήτων, μυκητοκτόνο, φυματιοκτόνο, ιοκτόνο κατά ιών με έλυτρο (συμπ. των ιών HBV, HIV, HCV), ιοκτόνο, κατά των σπορίων του κλωστριδίου difficile.  Είναι υγρό χαμηλού αφρισμού, βιολογικά διασπάσιμο, με ευχάριστη οσμή και συμβατό με τα περισσότερα υλικά και τις μεταλλικές επιφάνειες.